Fritid

Her kan du følge med i, hvordan situationen omkring coronavirus påvirker fritidstilbuddene i Hjørring Kommune. Opdateret 24.09.2020.

Færre må samles


18. september kom regeringen og myndighederne med en række nye tiltag i lyset af, at antallet af corona-smittede stiger.
Det betyder blandt andet:

  • I hele landet er forsamlingsforbuddet nu på max. 50 personer (gælder foreløbig frem til 4. oktober). Det anbefales, at sociale arrangementer, byfester og lignende arrangementer aflyses. Læs om alle tiltagene her.
  • Max 50-reglen gælder ikke for forsamlinger, hvor deltagerne i det væsentlige sidder ned. Her er reglen fortsat max. 500 og et arealkrav på 2 m2 pr. deltager.
  • 50-reglen gælder ikke for fritidsaktiviteter for børn og unge op til 25 år, og den gælder ikke for f.eks. børnehaver og skoler, heller ikke de arrangementer for børnehaver og skoler, som foreninger står for.
  • Der er krav om brug af mundbind på steder, hvor der serveres mad eller drikkevarer til indtagelse på stedet, dvs. også i cafeterier i haller og klubhuse.

Læs her mere om, hvad DGI anbefaler til indendørs og udendørs idræt 

Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune 11.09.2020

Retningslinjer for genåbning af indendørs samt udendørs idræt- og foreningsliv, samt idræts- og fritidsfaciliteter

Kulturministeriet har pr. 8. august 2020 opdateret retningslinjer for genåbning af indendørs idræt- og foreningsliv, samt idræts- og fritidsfaciliteter. Vi gør opmærksom på, at den enkelte forening bedes, orienterer sig ved sin landsorganisation/specialforbund for specifikke retningslinjer for sin aktivitet. 
Det er afgørende at alle foreninger og institutioner mv. prioriterer overholdelse af retningslinjerne, så sundheden hos alle involverede medlemmer, ansatte og frivillige ikke bringes i fare, og så befolkning igen føler sig trygge ved at dyrke idræt- og foreningsliv indendørs. 

 
Derfor skal foreningens bestyrelse/frivillige ledere ud fra myndighedernes retningslinjer (se link nedenfor) og finde foreningens landsorganisation/specialforbunds retningslinjer og passe dem ind i foreningens måde at fungere på.

Vi anbefaler, at den enkelte forening går i dialog med det sted, foreningen har aktivitet om en fælles forståelse om genåbning af deres aktivitet.  
 
Opmærksomhedspunkter er fortsat:  
• Rengøring/kontaktflader 
• Overblik i forhold til m2-krav 
• Afstandskrav: hvornår 1 meter og hvornår 2 meter 
• Eget/delte materiale 
• Forsamlingsforbuddet er max. 50 personer (OBS)
OBS: arrangementer i indendørs og udendørs regi er omfattet af undtagelsen til forsamlingsforbuddet. Derfor må der deltage 500 personer i sådanne arrangementer (stævner og lign.), hvis deltagerne/publikum i det væsentlige sidder ned.

Angående genåbning af kommunale haller, aktivitetssale og Vandhuset bedes I kontakte leder af Hjørring Hallerne Lars Nielsen på ln@hjoerring.dk 

Læs mere om inddæmning af smitte: Samarbejde mellem foreninger og Hjørring Kommune 

Nyeste retningslinjer - klik her

Genåbning af indendørs aktiviteter

Genåbning af udendørs aktiviteter

Ny COVID-19 hjælpepulje til det frivillige foreningsliv

DIF, DGI og Firmaidrættens hjælpepakke forlænges. Kulturministeriet meldte fredag d. 28. august 2020 ud, at ny politisk aftale sikrer kulturlivet ekstra midler. For idrætten betyder det, at den eksisterende hjælpepakke til breddeidræt og foreningsliv og som administreres af DIF, DGI og Firmaidrætten forlænges og får tilført yderligere 100 mio. Vi opfordrer jer til at følge organisationernes hjemmesider for oplysninger om frister og kriterier.